دهه فجر فرصت دوباره ای برای رونق سینماهای آذربایجان غربی

2 چند سال قبل 472

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – هادی کریمی راد* در این راستا فیلم‌های سینمایی «ضد، هناس، شادروان و دسته دختران» آثار هنری هستند که طی سال جاری به همت سازمان سینمایی حوزه هنری تولید شده و تا ۲۲ بهمن در «سینماهای انقلاب و ایران ارومیه»؛ هر کدام در دو سانس اکران عمومی می‌شوند.

فیلم سینمایی «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی درامی سیاسی است که در آن وقایع روزهای ملتهب در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در کنار فیلم سینمایی «هناس» به کارگردانی حسین دارابی یک درام اجتماعی با زاویه دید زنانه به مقطعی ملتهب از دهه نود و جامعه ایران است که در سینماهای ارومیه اکران می‌شوند.

سازمان سینمایی حوزه هنری در راستای سیاست‌های خود در خصوص وقایع دوران دفاع مقدس این بار با همکاری بنیاد فارابی فیلم سینمایی «دسته دختران» به کارگردانی منیر قیدی با موضوع حماسه سازی های دختران و زنان ایرانی و حضور قهرمانانه آنان در روزهای ابتدای جنگ تحمیلی را که در سایر آثار سینمایی کشور در این حوزه کمتر به آن پرداخته شده است را تولید و اکران کرده است.

همچنین «شادروان» از دیگر تولیدات سازمان سینمایی حوزه هنری طی سال جاری است که در آن حسین نمازی با درام اجتماعی و خلق لحظات شیرین خانوادگی با بیان موضوع همبستگی خانواده ایرانی در زمان مشکلات به مصاف رقیبان خود بر روی پرده‌های سینماهای کشور رفته است.

۱۲ الی ۲۲ بهمن همه ساله سینماهای منتخب کشور میزبان فیلم‌هایی می‌شوند که قرار است سرنوشت یکسال آتی سینماهای ایران را رقم بزنند، آثاری که توسط هیئت انتخاب و در بخش سودای سیمرغ انتخاب شده اند تا به رقابت برای دریافت سیمرغ‌های بلورین جشنواره‌ی فجر بپردازند.

در این میان اما چند سالی هست که نگاه مرکز نشینان و متولیان فرهنگ و هنر هفتم از تهران به سمت شهرستان‌ها گسترده شده و مراکز استان‌ها میزبان فیلم‌های منتخب بخش سودای سیمرغ جشنواره فجری گشته اند که فرصتی مناسب برای دلدادگان سینما است برای تماشای فیلم‌هایی که ممکن است به دلایل مختلف از توقیف تا کرونا به اکران عموم نرسند یا این اکران به درازا بیانجامد.

برگزاری استانی جشنواره‌ی فجر در اقصی نقاط کشور بهره مندی عموم شهروندان ایرانی را از هنری فراهم می‌آورد که می‌تواند آنها را برای لحظاتی هر چند کوتاه از همه ی آنچه که در زندگی روزمره بدان دچارند را جدا سازد و این همان هنری ست که سینما در آن تبحر خاصی دارد.

اکران آثار رقابتی جشنواره‌ی فجر چهلم در مراکز استان‌ها و سینماهای منتخب کشور می‌تواند تمرکز گرایی از مرکز را زدوده و نگاه تهیه کنندگان و کارگردانان را از کارگاه‌های آموزشی فیلمسازی و بازیگری به شهرستان‌هایی معطوف کند که استعدادهای بسیاری را در خود نهفته دارد، چرا که شور ایجاد شده در جو همین جشنواره است که جوانان و نوجوانان را به سمت هنر هفتم و سالن‌های تاریک سینما می‌کشاند و ایشان را هرچه بیشتر در قالب یک جشنواره‌ی ملی با آثاری آشنا می‌سازد که دغدغه شأن فقط گیشه و فروش بلیط نبوده است و این موضوعی بس مهم برای ادامه‌ی کار سینمایی است که مدتی است از روزهای روشن خود فاصله گرفته است.

فراموش نکنیم که اکثر ستارگان بازیگر فعلی سینمای ایران یا فیلمسازان امروز این سینما روزگاری نه چندان دور در همین شهرستان‌ها و با حداقل امکانات خود را به جایگاه فعلی شأن رسانده اند. امید است اعضای استانی ستاد برگزاری جشنواره‌ی فجر این شور را با بهره گیری از ابزارهای تبلیغاتی در سطح شهر و فضای مجازی و سایر رسانه‌ها تقویت نموده و چراغ سینماها را روشن‌نگاه دارند.

*هادی کریمی راد عضو انجمن منتقدان سینمای ایران

خواندن کل مقاله